most pedig egy hétig offleány leszek

Itt untam meg a ragaszgatást, lógatást, már-megint-leesett-a-sisakja, de-most-levertem-a gyertyát, de-így-nem-látszik-a-huzal vacakolást, és döntöttem úgy, hogy ennél megrajzolni is gyorsabb lenne. Ez most csak egy gyors előzetes, a képeket sem válogattam át, kivételesen kattintásra nagyobb is lesz, bár érthetőbb nem feltétlenül. A 4 (5? 6?) jelenetes Előszó első 2 jelenete. Lehet, hogy több nem is lesz, mert most nyakig ragacsos vagyok, filctollas és elkeseredett, és kb. 3 óra lenne csak a feliratokat megcsinálni hozzá, pedig a mókusjelmez már kész, és végre kiderülne, hogyan lett a black metal ősatyjának számító Nero császárból Squoir, a Borzalmak Rettenetes Fekete Mókusa. (De most bőröndbe kell csomagolnom bele és házifeladataot kell még összeszednem és elküldenem a tanítványomnak és lábat is kell borotválnom, és az már úgy sok külön-külön is.)

Egyszer majd lesz magyarfeliratozva is, kötelező félrefordításokkal. És Thare, a zord nyúlisten magyarul vagy Nyupiter lesz, vagy Zenyussz.

És ha nem dobom ki az egész koncepciót az ablakon, azért egyszer lesznek olyan részek is, ahol mind a hat (távlati tervek szerint kilenc) nyúl szerepel, például mint Neil Gaiman, akinek egy leginkább a sajtburger és a Rorsach teszt betépett fattyára emlékeztető metróhálózati térképpel kell megtalálnia a, ööö, Valamit, azt még nem találtam ki.

(Mások hajókatalógusban böngésznek és meglátogatják a Szigetet; a miénket is, meg azt is, ahol rózsaszín egyszarvúk ugrálnak a szivárványon. A legénység kollektív hány, mi viszont megtudjuk, hogy nem mindenki Ithakára térne haza.)

(Megint mások három napos szolgálatot vállalnak a nefilimföldeken, ám később összekeverik a western-sámánok két végletét, és miután Xiberia helyett valaki más Oroszországában találják magukat, népmeseileg elindulnak a Titkos Dél, kis félreértésekkel Sumérföld felé mindahányan.)