péntek, végre péntek

Ma jóféle leves volt, és gombapaprikás. És az idő is szép és jó - főleg, mióta elállt az eső. Már csak egyszer ki kellene aludnom magam. Alig várom, hogy átaludhassam az egész   holnap délelőttöt. És talán a délután egy részét is.

De ha mindig csak alszom, akkor mikor élek ? Már így is hetek óta mulathatnékom van. De... ahogy elnézem, hányszor koppant ma a fejem az íróasztalra, legfeljebb a tollasbálig jutok.

Ezt Magamuránál találtam, mármint a linket. Döbbenetes, micsoda szobrocskák! A bennem szunnyadó matematikus (mélyen szunnyad, de azért nem tűnt el teljesen - hé, voltam én annak idején matematika tagozatos is! És jártam matematika fakultációra! És... jól van na, azért csak bölcsész vagyok) szóval csak ámultam és bámultam. Mély meghajlás Bathsheba Grossman felé.

Rájöttem, hogy összeszedem a kedvenc napi-heti képregényeimet (Dilbert + Order of the Stick + Count Your Sheep), és be fogom linkelni valahova oldalra. Idővel. Majd. Ha rájöttem, hova. És hogyan. Nem azért mondom, de ahogy a régi, ismerős kedvenceket keresem, mindig belefutok pár újba is (The Meaning of Lila + Betty), szóval jó hosszú lista lesz... De arra jutottam, hogy az ilyesmi még a napi kötelező horoszkópnál (az msn saját házi horoszkópja a legjobb, és még napi egy ingyen tarot húzást is bonyolítanak) is jobban feldobja a reggelt, és ahogy én a reggel közlekedő tömeget elnézem, ilyentájt a népeknek minden kedélyjavító szerre szüksége lehet. Nekem különösen.

Most pedig nekivágok a hazavezető útnak, felújítják a körutat, péntek van és esik az eső, ki tudja, miféle dugókba futok még bele - vidámságot, pihenést, minden jót mindenkinek.